Hodinky a klenoty 2015

Zase uběhl rok jak voda a čeká nás výstava HODINY A KLENOTY, která se uskuteční v termínu 24. - 26. září 2015 na Výstavišti v Praze – Holešovicích a do jejíž nomenklatury spadají hodinky, hodiny, klenoty, autorské šperky, bižuterie, minerály, obalové materiály, investiční zlato, investiční diamanty, zabezpečení ...):

Zase uběhl rok jak voda a čeká nás výstava HODINY A KLENOTY, která se uskuteční v termínu 24. - 26. září 2015 na Výstavišti v Praze – Holešovicích a do jejíž nomenklatury spadají hodinky, hodiny, klenoty, autorské šperky, bižuterie, minerály, obalové materiály, investiční zlato, investiční diamanty, zabezpečení ...)

Poprvé v historii výstavy se vystavovatelem stala společnost VMV Platinum s.r.o. - oddaný a spolehlivý dodavatel přinášející kompletní portfólio produktů a služeb pro zlatnické profesionály podpořené nejlepšími prodejními nástroji ve zlatnickém průmyslu.

Bižuterní firmy sdružené ve Svazu výrobců skla a bižuterie ve spolupráci s regionálními módními návrháři opět představí své fascinující a rozmanité oděvní kreace sladěné s originální bižuterií či šperkem při módní přehlídce „MADE IN JABLONEC 2015“:

  1. přehlídky budou probíhat po všechny dny výstavy
  2. pro letošní rok bylo zvoleno téma “Zdobíme svět“
  3. každá firma připravila tři kreativní modely ve stylu jednoho z vybraných
  4. světových módních center - Moskva – New York – Paříž
  5. modely vytvořily designéři 3 škol, 13 oděvních a 17 bižuterních firem
  6. pro návštěvníky přehlídky je připraveno překvapení pod názvem „Top Secret“ od známého designéra Petra Kaloudy

Po každé módní přehlídce bude následovat přednáška „Jak (ne)nakupovat diamanty“ - Ing. Ladislav Klaboch (překladatel druhého opraveného a doplněného českého vydání knihy DIAMANTY - Příručka hodnocení diamantů) seznámí zájemce se základními vlastnostmi diamantu a poradí, jak (ne)postupovat při jejich nákupu.

Po celou dobu výstavy bude v expozici společnosti OLYMPIA, spol. s r.o. přítomen hodinář a budou zde probíhat provádění tlakových zkoušek vodotěsnosti hodinkového pouzdra a měření baterií zdarma a na počkání (případná výměna a baterie je již placená služba)

Společnost JINOVA ČESKÉ TREZORY s.r.o. připravila pro návštěvníky kromě své aktuální produkce i MUZEUM TREZORŮ – průřez historií a vývojem trezorů.

Firma MINERAL PURKART se bude prezentovat ve dvou expozicích – jedna bude komerční a ve druhé budou mít návštěvníci možnost vyzkoušet si vrtání kamene diamantovým vrtákem, příp. si nechat dodat (vrtat a lepit) stříbrné nebo bižuterní, zlacené či stříbřené úchytky na vlastní donesené kameny; zároveň budou probíhat i ukázky broušení kabašonů.

Na výstavě budou pod patronací Střední školy řemesel a služeb, Jablonec nad Nisou, Smetanova 66, příspěvková organizace probíhat ukázky výroby štrasové bižuterie a skleněných šperků (tavením ze skleněných tyček u kahanu) a v expozici PK 12 budou vystaveny šaty doplněné šperky vyrobenými žáky SŠŘS.

Po celou dobu výstavy bude Puncovní úřad ve svém stánku na počkání a zdarma určovat návštěvníkům obsah drahých kovů ve špercích za použití jak klasických metod, tak i s využitím nejmodernějších měřících metod - rentgenfluorescenční analýzy; informovat o všech změnách souvisejících s Puncovním zákonem; informovat o všech změnách souvisejících se členstvím ČR v Evropské unii; poskytovat informace k problematice uznávání zahraničních puncovních značek; poskytovat informace sloužící ochraně zákazníků při nákupu šperků.

Firma RNDr. Jaroslav Hyršl - PERUANITA.CZ bude v průběhu výstavy ve svém stánku na počkání a zdarma poskytovat tyto služby: kvalitativní hodnocení diamantů podle mezinárodních standardů, určování drahokamů volných i ve šperku, na požádání provede i odhad současné velkoobchodní nebo maloobchodní ceny kamene nebo šperku,po celou dobu výstavy budou mít návštěvníci zároveň možnost domluvit si v expozici PERUANITA termín konzultace se znalcem v oboru drahých kovů a kamenů RNDr. Jaroslavem Hyršlem

Ve stánku společnosti RNDr. Jaroslav Hyršl - PERUANITA.CZ bude v průběhu výstavy možno zakoupit tuto odbornou literaturu:

  • Campos-Venuti M. (2012): Genesis and classification of agates and jaspers; Hyršl J., Niedermayr G. (2003)
  • Geheimnisvolle Welt: Einschlüsse im Quarz / Magic; World: Inclusions in Quartz;
  • Hyršl J., Korbel P. (2008) : Tschechien & Slowakei. Mineralien und Fundstellen;
  • Hyršl J. (2012) : Gemstones of Peru.