Hodinky a klenoty 2014

Unikátní hodinky a šperky v hodnotě desítek milionů korun byly k vidění v Průmyslovém paláci na jedinečné a svého druhu jediné výstavě v rámci celé České republiky. Tradiční výstava HODINY A KLENOTY 2014 rozzářila historický Průmyslový palác od 2. - 4. října na Výstavišti v pražských Holešovicích. Letošní ročník výstavy, kterou tradičně pořádá společnost Incheba  Praha, měl jednotné silné téma, a to Legendární hodinky

Na výstavě se představilo široké spektrum hodinářských značek, zvláštní prostor dostaly hodinky, které se nesmazatelně zapsaly do historie hodinářství. Mnoho modelů hodinek si časem vydobylo status legendy. Některé převratnými technologiemi, jiné účastí na smělých objevitelských expedicích, účinkováním v kultovních filmech nebo se svým spojením se známou osobností.

Víte, které hodinky měřily čas při letu na Měsíc a jak vypadaly první potápěčské hodinky? Které hodinky měřily čas při prvním přeletu Atlantiku? Tušíte, jaké hodinky měl na zápěstí Steve McQueen ve filmu LeMans? Poznáte originál od napodobeniny? Po návštěvě této výstavy už nejspíš ano.

Prodejní výstava představila na jednom místě to nejlepší, co prodejci hodinek, hodin a klenotů v současné době ve světě nabízejí. V letošním roce návštěvníky nadchla samostatná expozice exkluzivních hodinek - ve Střední hale Průmyslového paláce se společně prezentovaly značky zastoupené firmami Hodinářství Bechyně (Longines, Tudor, Tissot, Zannetti) RACIO, Export-Import-Consulting (TAG Heuer, Raymond Weil) Hubert  Schediwy a Syn (Vulcain, Armin Strom, Schwarz Etienne, Nivrel) a SERYN WATCHES (zakázková ruční výroba hodinek LS).

A co ještě výstava HODINY A KLENOTY letos nabídla? Tak například módní přehlídky, na nichž krásné modelky předvedly na svých tělech křehkou krásu originálních šperků během show Made in Jablonec 2014.

Puncovní úřad na výstavě zdarma a na počkání kontroloval pravost šperků od návštěvníků výstavy, po celou dobu výstavy společnost Olympia prováděla měření hodinkových baterií i se zkouškou vodotěsnosti zdarma. Výstava tradičně nabídla atraktivní VIP osobnosti. Milovníci diamantů či investování do nich se dozvěděli od uznávaného odborníka Ladislava Klabocha, jak při jejich koupi nenaletět.

Nový partner výstavy Centrum Zlatníků Praha premiérově na výstavě představil všechny své členy, odborně se podílel na zajištění přednášek v rámci doprovodného programu a v rámci své expozice připravil pro návštěvníky i nabídku odborné literatury za zvýhodněné ceny.

Tato skvělá výstava stála opravdu za to.